Facebook

Fluid Edge Themes

Concurs

Home  /  Concurs

Descrierea concursului

Asociaţia Club Sportiv MTB Roman în parteneriat cu Primăria Municipiului Roman, organizează a doua ediție a evenimentului sportiv MTB ROMAN MARATON, un concurs de ciclism, disciplina Mountain Bike, de tip cross-country marathon (XCM), ce se va desfăşura în data de 13.07.2019, între orele 08:00 şi 18:00, pe raza Municipiului Roman și a comunelor adiacente: Gâdinţi, Ion Creangă și Poienari.

Organizatorii preconizează desfășurarea următoarelor probe de ciclism MTB:

1. Traseu Lung, cu o lungime de 75KM şi o elevaţie de 1500m;
2. Traseu Scurt, cu o lungime de 45KM şi o elevaţie de 700m;
3. Cursă Populară, în lungime de 25KM şi o elevaţie de 200m;
4. Traseu Family, traseu comun cu Cursa Populară, pt. echipă adult+junior;
5. Traseu Juniori, traseu de max. 5km pt. participanţi între 10-13ani;
6. Traseu Copii, pt. participanţi sub 9 ani;

precum și Cursa Fotoliilor Rulante în deschiderea evenimentului, detalierea acestora va fi făcută în secțiunea specifică a site-ul oficial: https://mtbroman.ro/concurs/trasee/, de unde pot fi descărcate fişierele pentru sistemele de navigaţie GPS.

Înscrierile la concurs vor începe pe data de 1 Aprilie 2019, nu va exista limită a numărului de participanţi, categoriile de concurs vor fi diferențiate după sex, vârstă (calculată în raport cu anul 2019) și specificul fiecărei probe.
Baza logistică pentru desfăşurarea activităţilor specifice: secretariat, primirea participanţilor, pregătirea concurenţilor, START/SOSIRE, curăţarea echipamentului de concurs, masă, premiere, va fi în incinta Complexului Sportiv și de Agrement Moldova (Ștrand) din Municipiul Roman. Direcţia către acesta este semnalizată cu indicatoare sau poate fi găsită pe sistemele de navigaţie şi este uşor accesibilă de pe DN2 (E85).

Suprafața de rulare a traseelor va fi în general de tip neasfaltat: drumuri pietruite, pășuni, drumuri forestiere și poteci de pădure. Cu mici excepții, pe întregul traseu se poate efectua depășirea concurenților întârziați în deplină siguranță. Marcajul va fi realizat cu vopsea fluorescentă, bandă de marcaj, var, săgeți indicatoare. Zonele tehnice sau periculoase, intersecțiile de drumuri și schimbările de direcție vor asistate de coordonatori voluntari și personal calificat.
Punctele de hidratare și alimentare vor fi distribuite pe toată lungimea traseelor, iar siguranța sportivilor va fi asigurată de Poliţie, Jandarmerie, ISU, Poliţia Locală Roman, Ambulanţa, SVSU Roman și Salvamont Neamţ.
În perioada premergătoare concursului se pot organiza pentru grupuri, la solicitare, ture de recunoaștere/antrenament, care vor beneficia de asistenţa unui reprezentant al organizatorilor.

Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de minunatele locuri și de căldura romașcanilor. Detalii suplimentare privind regulamentul de concurs, traseele, înscrierile și alte informații utile le găsiți pe site-ul oficial al echipei: www.mtbroman.ro.